Medlem af Psykoterapeut Foreningen Medlem af Psykoterapeut Foreningen
   
 

 


 

 


Stress

 

Mange mennesker som oplever stress – oplever at de mister en del af dem selv. At finde sig selv på ny og opbygge selvværdet igen kan være en besværlig rejse, hvor man forandrer sig, men mange oplever dette som et spændende og nødvendigt arbejde, som er prisen værd.

Vejen ud af stress er unik for hver enkelt. Dette er mit udgangspunkt, når jeg arbejder med stress. For nogle tager det ganske kort tid – for andre er det en længere proces, fordi mange faktorer spiller ind.

 

Hvad er årsagerne til stress?

Stress er et symptom, ikke en årsag i sig selv. Årsagerne til stress er naturligvis individuelle, men skyldes som regel en kombination af faktorer. Stress rammer folk på alle niveauer uafhængigt af uddannelse, indtægt eller alder. Det er dog især personer med høj ansvarsfølelse og samvittighed, der oplever stress.

I et meget effektiviseret arbejdsmarked, der stiller høje krav til selvledelse og forventer at de ansatte kan agere på mange niveauer - kan det være svært at være et helt menneske. På samme tid er det umuligt ikke at være det – for vi er jo hele mennesker, med følelser, behov og lyst til at udtrykke os - f.eks. i arbejdet. Nogle oplever også modgang i deres private liv, eller har bare et krævende familieliv. Mange oplever at de ikke slår til. De går ned med stress.

For nogle sker det i overgange - i teenageårene hvor vi er i gang med at lære livet at kende, i overgangen til det voksne arbejdsliv eller midt i livet hvor vi er opsatte på at yde mest og har eller netop har haft de mindre børn.

Fælles ser det ud til at vi må være kreative for at ændre vore liv. At vi gør op med arbejde og normer og skærer dem til, så de passer til vore liv og vi træder i karakter for os selv og hinanden. Det er i sig selv en spændende og skabende proces, hvor man løbende tager stilling og lærer sig selv at kende på godt og ondt. Konkret forandrer man sig, nogle skifter arbejde, eller begynder at arbejde anderledes, springer ud med nye talenter eller opdager at man kan bruge sine evner og sit potentiale på bedre måder.

Ved at være i god kontakt med dig selv og det man ønsker at være – og måske forandrer sig til - bliver man ”modstandsdygtig” overfor stress. Stress hænger på mange måder sammen med identitet og normale forandringsfaser i livet. Derfor udtrykker nogle sig, når de er ovre deres stress således; "hvor var jeg glad for at jeg fik stress, for så fandt jeg da mig selv…".

Hvordan kommer du ud af stress?

Jeg arbejder altid med udgangspunkt i dig og din situation. Fokus kan være direkte på arbejdsrelaterede problemer, men arbejdet kan også foregå på tværs af arbejde og privatliv. Jeg arbejder ressourceorienteret og understøtter personens egen iboende udviklingsmuligheder (kreativitet).

Jeg tilbyder sessioner af 75 minutters varighed i kortere og længere forløb afhængig af behov.

Du får hjælp til at komme ud af stress og lærer at håndtere din hverdag, så det ikke opstår igen. Igennem arbejdet hos mig opnår du øget kendskab til stress, psykisk og fysisk og til hvordan du skal tage højde for det i dit arbejdsliv og i forhold til netop din arbejdsmæssige profil. Desuden kan jeg støtte dig med at komme tilbage til arbejdslivet igen i den første svære fase, hvor mange oplever at der er fare for at de mister fodfæste igen.

Resultatet kan være fysisk og psykisk velvære, øget tilfredshed med livet, fornyet arbejdsglæde, styrket ståsted i arbejdslivet, styrket identitet og selvværd, bedre stressberedskab, følelsen af at være i live og tælle i fællesskabet og øget grad af kendskab til dig selv (autentisk ledelse eller væren). Altså øget harmoni med dig selv, familie og arbejdsliv.

Metode og baggrund

Jeg kombinerer flere metode tilgange, hvorfor det er muligt at søge og finde din unikke vej ud af stress. Jeg arbejder med adfærdspsykologi, figurpsykologi og dybdepsykologi. Samtidig har jeg mange års erfaring med karriererådgivning, hvor jeg har arbejdet med stress og mistrivsel i arbejdet. Jeg har medvirket i interviews omkring disse emner i TV2 Lorry, Børsen, Berlingske.

Hvem henvender jeg mig til?

Jeg arbejder med såvel alm. medarbejdere, nøglepersoner og ledere, samt med mennesker som oplever stress pga. andre faktorer i deres private liv. Desuden arbejder jeg med personer som er ledige eller er sygemeldte pga. stress.

 

 

 

 

© Birgitte M. Hansen. Alle rettigheder forbeholdes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.