Medlem af Psykoterapeut Foreningen Medlem af Psykoterapeut Foreningen
   
 


 

 


Psykoterapi

 

Psykoterapi består af regelmæssige møder gennem kortere eller længere tid, fra nogle uger op til flere år. Psykoterapi kan ses som en samarbejdsrelation mellem to parter, klient og terapeut. Begge deltager i arbejdet, men klienten er hovedperson, den person hvis livssituation det terapeutiske arbejde drejer sig.

Psykoterapi er en videnskabelig baseret psykologisk behandlingsmetode, der blev udviklet omkring århundrede skiftet Med tiden er der opstået forskellige psykoterapeutiske retninger, hvoraf de vigtigste er den psykoanalytiske/psykodynamiske, den eksistentiel/humanistiske, den systemisk/strukturelle og den kognitive/adfærdsterapeutiske.

Efterhånden er der udviklet flere metoder (værktøjer) indenfor de forskellige retninger: eksempelvis: samtaleterapi, kropsterapi, drømmeterapi, oplevelsesorienteret terapi, m.fl. Kybernetisk psykoterapi forener  klassiske teorier med moderne psykologi for derved at opnå en mere effektiv terapi med stor effekt. Desuden inddrager kybernetisk psykoterapi en forståelse af relationer og deres indflydelse på personens udvikling og er derfor særlig velegnet til at behandle problemer i parforhold, familie og andre relationer.

 

 

 

 

 

© Birgitte M. Hansen. Alle rettigheder forbeholdes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.